به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا؛ در این دوره المپیاد که در سه سطح ابتدایی ، متوسطه و عالی برگزار شد، نزدیک به 130 نفر از دانشجویان رشته زبان فارسی دانشگاههای مختلف جمهوری آذربایجان و علاقمندان زبان فارسی حضور داشتند .
هیات داوری المپیاد زبان و ادبیان فارسی متشکل از مسئولان رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی و چند تن از استادان دانشگاههای جمهوری آذربایجان بودند .
«ابراهیم ابراهیمی» رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان گفت: اکنون زبان و ادبیات فارسی در بسیاری از دانشگاه ها و مراکز آموزشی عالی جمهوری آذربایجان تدریس می شود و دانشجوویان و مردم این کشور به زبان و ادبیات فارسی علاقه خاص دارند .
وی به برگزاری المپیاد زبان فارسی درسه سطح ابتدایی، متوسطه و عالی اشاره کرد و افزود: رایزنی فرهنگی کشورمان در باکو سال گذشته برندگان دوره چهارم المپیاد را برای طی کردن دوره دانش افزایی و تکمیلی در دانشگاه تبریز برای یک هفته به ایران اعزام کرد.
ابراهیمی توضیح داد: امسال نیز در نظر است برگزیدگان این دوره المپیاد برای دوره دانش افزایی به مرکز آذربایجان شناسی دانشگاه تبریز و بنیاد سعدی تهران اعزام شوند.
به گفته رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در جمهوری آذربایجان، باتوجه به افزایش سفرهای مردم جمهوری آذربایجان به ایران برای درمان، گردشگری و امور بازرگانی علاقه بیشتر به آموزش و فراگیری زبان فارسی در این کشور مشاهده می شود .
«توفیق جهانگیراف» استاد دانشگاه دولتی باکو نیز آموزش و فراگیری زبان فارسی را برای جمهوری آذربایجان مهم خواند .
وی گفت: با توجه به این که در دوره های گذشته آثار بسیاری از نویسندگان و شاعران جمهوری آذربایجان به زبان فارسی تدوین شده است ، آموزش و فراگیری این زبان از اهمیت خاص برخوردار است .
جهانگیراف افزود: برگزاری المپیاد زبان فارسی در جمهوری آذربایجان نشانگر این است که زبان فارسی دوستداران زیادی در این کشور دارد و دانشجویان نسل جوان به فراگیری این زبان علاقمند هستند .
استاد دانشگاه دولتی باکو همچنین آموزش و فراگیری زبان فارسی را برای تقویت ارتباط مردمی میان دو کشور همسایه ایران و جمهوری آذربایجان با اهمیت خواند.
نظر شما